נוזל חופשי ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/12/2008 | 17:42 | מאת: הגר

בבדיקת US נצפה אצלי נוזל חופשי ברחם. הרופאה שלחה אותי ל-US במכון מתמחה אבל ביקשה שאחכה עם הבדיקה עד לאחר הווסת הבאה, ע"מ לשלול ביוץ כגורם לנוזל. האם לא עדיף לבצע הבדיקה מה שיותר מהר? תודה, ג'ואנה

הגר, נראה לי שיש בלבול מושגים בדרך בה מוצגת השאלה. נוזל ברחם: אין דבר כזה, או לפחות איען זה שכיח ונראה כי לא לכך הכוונה. יתכן נוזל בחלל הדוגלס: ואם אכן, זה מה שיש, אזי זה נורמלי ולא מחייב מעקב נוסף. נוזל בדוגלס יכול להשתנות על פי ימי המחזור (ביוץ וכיוב') ואין צורך להבהל, לרוץ ולהבדק, וכיוב'. ואם זה לא זה ולא זה: אזי לא ברור למהתאור שלך על מה מדובר. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות