איקקלומין ומיומות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/12/2008 | 12:50 | מאת: יערה

היי אני בת 34 נשואה ללא ילדים, לפני 3 חודשים נותחתי, מיומקטומי ( שהיו בדופן הרחם). כעת יש לי אישור מהרופא המטפל לנסות להכנס להריון. מעולם לא ניסיתי להכנס להריון ולא נטלתי גלולות. הבעתי בפני הרופא את החשש שלי שהזמן דוחק ואני מעוניינת להכנס להריון בהקדם, שאלתי לדעתו על מעקב זקיקים והוא הציע איקקלומין בנוסף. אני די חוששת מאחר ולפני החתונה נטלתי פרימולט ובעיקבותיו הייתה תאוצה בגדילת השרירנים. ומאחר ונותרו מיומות קטנות מאוד בדופן הרחם לאחר הניתוח. נטייתי לבצע מעקב זקיקים ב- us בלבד ואם לא ילך לגשת לאפיק אחר.... אני לא יודעת מה מכיל האיקקלומין ואם מדובר באסטרוגן או פרוגסטרון (אוייבי המרים) אני דיי חוששת. מה דעתך? יש לציין שהפרופ' והרופאה שביצעה אתמול ה-us הביעו סיפוק רב מתוצאות הבדיקה לאחר הניתוח... תודה רבה,

יערה, חששותיך מובנים אך לדעתי לא מוצדקים. על מנת לענות לשאלתך עלי להתבסס על מספק ספקולציות, וזאת בהעדר מידע על עברך, כגון: סדירות מחזור? תקינות ביוץ? היכן היו ממוקמים השרירנים שהוצאו? מה בדיוק בוצע בניתוח? האם היתה חדירה לכל עומק חלל הרחם? מה היתה הגישה הניתוחית, וכיוב'. מתוך המידע הקיים, ובהנחה שלאור העובדה שלא ניסית להרות אז אולי לא צריכה להיות בעיה בכניסה להריון, שאלת הצורך באקקלומין צריכה לעמוד כשאלה בפני עצמה וללא קשר להווצרות מיומות. איקקלומין אינה אסטרוגן או פרוגסטרון. מדובר בחומר סינטטי בעל פעילות אסטרוגנית חלשה. על שאלת השרירנים ופוריות תוכלי למצוא חומר מרוכז בקישור: http://www.myoma.co.il/html/poriyot.htm בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות