מיומה גדולה האם להוציאה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/10/2009 | 17:40 | מאת: שני

אני בת 57 עם היסטוריה של רחם שרירני. נמצאה לאחרונה מיומה גדולה 6-7 ס"מ. בטיפול היסטרוסקופיה לא הוציאו אותה מחשש לפגיעה בכלי דם.נלקחו ביופסיות. מה הכי מומלץ לעשות? אני אחרי 3 ניתוחי בטן ולא מעונינת לעשות ניתוח בטן רביעי...

בנסיבות כמו אלה המתוארות על ידך יש לעקוב אחרי השרירן. עקרונית הוא צריך לקטון עם הזמן. במידה ולא, ו/או אם יגדל, אזי יש צורך להתערב. בנוסף ההחלטות הן פועל יוצא של גדלו ושל התלונות להן הוא גורם, אם בכלל. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות