גילוי שרירנים והמשמעות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/12/2008 | 14:00 | מאת: טלי

שלום אני בת 35 עם ילדה, אני מתכננת הריון נוסף בקרוב והייתי שלשום אצל רופא הנשים, הוא אמר לי שבבדיקת האולטראסאונד הוא ראה שרירנים קטנים ברחם. זו פעם ראשונה שאני שומעת את המושג ולכן שאלתי שאלות מאד כלליות, הוא אמר שזה כרגע זניח ואמר לבוא אליו שוב עוד 4 חודשים. בנתיים קצת קראתי באינטרנט ונותרתי לחוצה. אגב, ע"פ תמונות האולטאסאונד שברשותי נראה לי שגודלן 0.63 ס"מ ו- 0.64 ס"מ (הוא לא אמר לי) רציתי לשאול אם נכון הדבר ששרירנים מעקבים פוריות? והאם עצם המצאותם ברחם מסבך את תהליך ההריון ויכול לגרום להפלות? האם העובר הגודל ברחם עם שרירנים, מהווה עבורו איזשהו סיכון או השפעה? אשמח אם תוכלי לענות לי על שאלות אלו תודה רבה! טלי

טלי, השרירנים אותם את מתארת קטנים, אולם ידוע ששרירנים גדלים. בשלבים מוקדמים עדיף שלא לטפל בהם אלא רק לעקוב ולדעת היכן בדיוק הם ממוקמים. הקשר שלהם לפוריות ידוע, אולם אין הכרח שיפגעו בכושר הפוריות. השרירנים אשר עלולים לפגוע בכושר הפוריות הם אלה הפנים אל כוון רירית הרחם (המקום בו משתרש הריון (שרירנים מס' 2, 5, 6 ברישום המצוי בקישור המצורף כאן: http://www.myoma.co.il/html/were.htm שרירנים גדולים עלולים להפוך הריון רגיל לכזה המחייב שמירה מיוחדת, אולם זה לא מה שסביר במקרה של השרירנים אותם את מתארת. על שרירנים ופוריות תוכלי לקרוא גם בקישור הבא: http://www.myoma.co.il/html/poriyot.htm שרירנים אינם פוגעים בהתפתחות העובר ברחם. בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות