מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/09/2009 | 22:46 | מאת: דיאנה

אני בת 49, סובלת ממחזור חודשי שמופיע כל 20 יום ונמשך כ-8 ימים. בבדיקת הידרוסקופיה (נדמה לי שזה השם - בדיקה של הרחם באמצעות מים דרך צינור דק). הרופא טען שיש לי מיומה שצריך לנתח. שאלתי היא - האם זה נהוג לקבל צילום של המיומה כמו בבדיקת אולטרסאונד וגינלית אחרת? אגב, הבדיקה נעשתה דרך קופת חולים.

דיאנה, הבדיקה בה מדובר נקראת הידרו-סונוגרפיה ומשולב בה הזרקת נוזל לחלל הרחם כדי להדגים טוב יותר את חלל הרחם ואת השרירן. סביר להניח שהדמם מקורו אכן בשרירן (מיומה). הצילום אשר נעשה במהלך בדיקה זו אינו חשוב בד"כ אלא אם כן יש שרירן חריג הבולט בתמונה מיוחדת. מה שחשוב זה סיכום הבדיקה בדו"ח מפורט ועדיף שרטוט כמו זה המופיע במאמר המצורף כאן. http://www.doctors.co.il/ar/7731/חדש:+פורום+שרירני+רחם פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות