ניתוח שרירנים סבסרוזים לפני טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/12/2016 | 17:49 | מאת: אורלי

בת 38 לקראת התחלת טיפול להרות מתורם בבנק הזרע. שרירנים סבסרוזים: 6 ס"מ מסויד +2-3 קטנים יותר לא מסוידים. וסת סדירה קצרה (1-2 ימים), ללא כאבים , סימפטומים מלבד נפיחות הבטן. בצילום רחם: חלל הרחם מוטה ימינה, חלל אי רגולר - אך לא מאוד משמעותי. חצוצרה ימנית משוכה כלפי מעלה. הועלה חשש ששרירנים יגדלו ויפריעו למהלך הריון תקין/ לעומת הסיכונים הקיימים של ניתוח שיוביל לדחיית התחלת הליך הכניסה להריון. אשמח לחוות דעתך על העדיפות במקרה זה של ניתוח

לפי התאור שלך מדובר בשרירנים קטנים יחסים ולא ברור מדוע הם מעוותים את הרחם. נראה לי שנכון להשלים בירור על מיקום השרירנים, אולי בם בהיסטרוסקופיה אבחנתית, לפני התחלת טיפול פוריות. לשאלתך על הליך הכניסה להריון אני מניח שאת מעוניינת לא רק להכנס להריון אלא גם לסיימו בהצלחה. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות