רחם שרירני - שאלת המשך

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/07/2016 | 09:35 | מאת: יוכית

שלום פרופ' תדיר. בהמשך לשאלתי ולתשובתך מלפני כשנה וחצי לערך, יש לי שאלה נוספת. לצערי עדיין השרירן קיים אצלי ולאחרונה אני מרגישה כמו "דפיקות לב" מאזור השרירן. זה מרגיש כאילו יש לי שם חיים. כמו שעובר בתחילת דרכו זז בבטן. אני רוצה לציין שאינני בהריון. מה זה יכול להיות? תודה על תשובתך. אני מצרפת בהמשך את שאלתי הקודם ואת תשובתך: שלום פרופ' תדיר, הייתי בבדיקה גניקולוגית והממצאים הראו שיש לי רחם שרירני (דבר שהיה ידוע לי). בדופן הקדמי יש שרירן סובסרוטי 105-97-70 צ"מ נפח. וריבוי כלי דם בפריפריה עם היפרוסקולריזציה וריצס. השחלות תקינות. אשמח אם תאמר לי מה הפירוש בריבוי כלי דם בפריפריה... אני רוצה לציין שאני בת 45 כמעט + 3 ילדים. תודה רבה ושבוע טוב. מדובר בשרירן די גדול המחייב טיפול. משמעות ריבוי כלי הדם בפריפריה היא: גוש כזה צריך אספקת דם רבה, בן למחייתו והן להמשך תהליך גדילתו. זה תהליך טבעי בסוג זה של גידול. בכך אין חריג, אך בהחלט עליך לטפל בגידול זה, אשר כאמור, לאור גילך, סביר מאד להניח שנמשיך לגדול.. פרופ תדיר

צר לי לשמוע שלא קיבלת את המלצתי הקודמת ואת ממשיכה לפגוע בבריאותך. תחושת הדופק, קרוב לודאי, מקורה בכך שהשרירן ממשיך לגדול, לוחץ על כלי הדם (במיוחד על אבי העורקים) ואת חשה את הקרנת דופק הלב שלך בדרך זו. סביר להניח שאם לאחד מילדיך הייתה בעיה בריאותית היית רצה מיד לטפל בה, אבל נראה שאת בירואתך שלך את קצת מזניחה. הלא כן? פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות