מיומות ומומים בעובר..........

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

21/06/2016 | 14:14 | מאת: דרורית

שלום רב אני בת 42 ובהריון רביעי שבוע 27 יש לי 3 מיומומת. עד ההריון שלושתן עד 2 סמ באולטרסאונד האחרון אחת המיומות גדלה פי 2. לפי מה שהרופא מציין המיומות לא אמורות להפריע ללידה וגינלית (אבל עוד חזון למועד לענין זה) קראתי שמיומה עלולה לגרום למומים בעובר ? האם מדובר במומים שנגרמים כתוצאה מהמיומה או ששמנח עובר או ? האם אפשר לבדוק זאת בטרם לידה האם המומים נראים באולטרסאונד ? תודה דרורית

איני יודע היכן קראת ששרירני רחם גורמים למומים, ואם קראת את זה במקום מסויים כדאי להפסיק לקרוא מקור זה. מיומות עלולות לגרום לסבוכי היריון אחרים, כגון כאבים, התכווצויות, דימומים, לידה מוקדמת או קושי בלידה ובעית. הכל תלוי בגודל במיקום ובתנאים נוספים, אבל לא למומים. פרופ יונה תדיר

03/07/2016 | 16:51 | מאת: דרורית

לפני מספר שנים, גילו לי 2 מיומות ברחם בסי.טי (מאז אני במעקב) כעת משאני בהריון הרופא שם לב שהמיומות שתיהן גדלו פי 2 (בממוצע קוטר 4.5-5 סמ) ובנוסף, ראה מיומה קטנה נוספת. האם יש דרך לעקוב אחר מיומות אלו ? הפחד שלי הוא שהן הפכו לממאירות (במיוחד כי צצה לה שלישית...) תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות