שרירן אחורי- בת 39 ללא ילדים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/06/2016 | 09:05 | מאת: דנה

הי שמי דנה ואני בת 39 יש לי שרירן סובסרוזי אחורי בגודל 5.5 ס"מ אני לא סובלת מכאבים או דימומים כבדים כתוצאה מהשרירן בהתייעצות עם הגניקולוג, הוא אמר לי שאין צורך להסיר את השרירן ורוב הסיכויים שהוא ישאר באותו גודל או יצטמק. אמר שנעשה מעקב דו-שנתי כדי לראות אם יש שינוי בגודל. האם כדאי להגיע לפגישת ייעוץ עם מומחה או האם עצת הגניקלוג סבירה? תודה

החלטות כגון אלה צריכות להתקבל על סמך מעקב בדיקות אולטרהסאונד סדירות (לקביעת קצב השינוי) ושיקולי פוריות עתידית. לא ברור על סמך מה הרופא טען שהשרירן לא יגדל ואפיךו יצטמק. סביר להניח שהשרירן יגדל עד שתגיעי לגיל המעבר (בעוד כ 10-15 שנה ואז יתחיל להצטמק. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות