ניתוח vaginal hysterectomy

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

21/05/2016 | 07:59 | מאת: מיכל

לפני יומיים עברתי ניתוח כאמור בגלל היסטוריה משפחתית וגיל הומלץ גם על הסרת שחלות. עקב הדבקויות אגניות לא נמושה השחלה השמאלית ולכן לא הוצאה. המנתח לא רצה לקחת סיכון ובצדק. האם זןהי תופעה ידועה ןהאם צריך טיפול בנדון. תודה מיכל

לא ברור למה הכוונה לא נמושה השחלה. זה מושג אשר במידה רבה חלף מן העולם בעידן בדיקות האולטרהסאונס המודרני. בהחלטות מסוג זה לא מתבססים על שחלה שנמושה אלא על שחלה שנראית (באולטרהסאונד או בלפרוסקופיה). נמוש הוא מונח בעידן הבדיקה הידנית. אם כוונתך שהשחלה לא נראתה בבדיקות הנל , בעיקר במהלך הניתוח (הלפרוסקופי? או בבטן פתוחה? זו אכן כבר שאלה אחרת. שאלה של מיומנות הצוות, או של מידת הסיכון מול סיכוי להוציאה ללא סיבוכים. איני נכנס לדיון זה בהעדר פרטים ותום הנחה שהמנתח/ת היה/תה מיומן/ת. דברים כאלה קורים לעיתים והשאלה מה לעשות הלאה היא שאלה של רמם הסיכון? מה היו גורמי הסיגון? מה הגיל? מה הסיפור המשפחתי? מה רואים או לא רואים באולטהסאונד, ובבדיקות סמני הדם. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות