הפלה אחרי הוצאת מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/02/2016 | 20:15 | מאת: נינה

שלום. בת 40. הפלה טבעית הלתי שלמה בשבוע 9. נשארה רקמה הריונית ברחם שצריך להוציאה. 1. ע"י מתן ציטוטק 2. ע"י גרידה האם העובדה שעברתי לפרוסקופיה להוצאת שרירן תוך רחמי לפני חצי שנה אמורה להשפיעה על הדרך בה אבחר לסיים את ההריון סופית? תודה רבה.

אנו חיים אמנם בעידן המסרים הקצרים, אולם קבלת החלטות על פי האינטרנט עלולה להוביל לקבלת החלטות שגויות. חסרים פרטים חשובים בשאלתך כדי להשיב כראוי. לדוגמא: 1. כמה זמן חלף מאז ההפלה הבלתי שלמה? 2. מה תלונותיך כיום? 3. מה רואים באולטרהסאונד? 4. מה תכניות הילודה שלך (אם בכלל?)? 5. האם השרירן שנכרת היה בחלל הרחם? או בגוף/דופן הרחם? כלומר האם בכריתתו הלפרוסקופית פתחו גם את דופן הרחם? והגיעו לרירית הרחם? לכל אלה יש השלכות על ההמלצות בשלב הנוכחי. פרופ יונה תדיר

27/02/2016 | 18:14 | מאת: נינה

טוב אז פשוט רציתי להמנע מפרטים מיותרים. סליחה... אשתדל להיות מספיק מפורטת...אז ככה: בת 40. מתכננת הריון נוסף (2 ילדים בבית) אך בגלל מיומה לא נקלטתי. המיומה -שרירן דופני פונדלי ימני 10 ס"מ דוחק לתוך חלל הרחם. (זה אומר שלא הגיעו לרירית, נכון?) הפלה טבעית בלתי שלמה התרחשה לפני 3 שבועות. כעת רואים באולטראסאונד חלל רחם שאינו סדיר, שאריות ריקמה הריונית 16-18 מ"מ המקבלת זרימת דם. אין כאבים כלל והדימום פסק (למעט מדי כמה ימים כתם דם לא לגמרי טרי) מעוניינת כמובן להוציא את השאריות ורוצה הריון בקרוב. מתלבטת האם בציטוטק או בגרידה... תודה רבה רבה. נינה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות