ניתוח מיומקטומיה בגישה שמרנית וחזרה לפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/02/2016 | 23:35 | מאת: מנותחת

פרופ' יונה תדיר שלום רב, אני בת 25 וצפויה לעבור ניתוח מיומקטומיה ,איבחנו אצלי מיומה בגודל של 8 ס''מ המגיעה עד הטבור וכן אנמיה. על פי הרופא המנתח הרחם בגודל של 20 שב' הריון. אשמח לדעת כמה זמן אורך אישפוז בניתוח כזה ומשך זמן ההחלמה. אני עוסקת בספורט באופן אינטנסיבי וקבוע ומזה כחודשיים ועקב האנמיה חדלתי מלעסוק בספורט. ולכן חשוב לי לדעת תוך כמה זמן מגמר הניתוח אוכל לשוב ולעסוק בספורט. תודה :]

לא ניתן היה לתת מענה מדוייק לשאלתך גם אם היו מידי הפרטים המלאים, כי הדבר תלוי במידה רבה בסוג הניתוח. הדבר נכון עוד יותר על בסיס הפרטים שמסרת. שרירן בגודל 8 סמ אינו מגיע בדכ עד הטבור, ושרירן המקביל גודלו לרחם של כ- 20 שב הירון (זו משמעו המינוח לגודל מיומה ב שבועות, (כאילו היה זה הריון) אינו של 8 סמ. ולמה כל זה חשוב? כי ממה שציינת לא ניתן לדעת האם הניתוח יבוצע בגישה של בטן פתוחה< או בלפרוסקופיה? ואם בבטן פתוחה? אז אם חתך רחבי (בדכ) או אולי בפתיחה אורכית (הנדרשת לפעמים למיומות מאד גדולות).בקיצור, לא ניתן לתת מענה לשאלתך. ולכך ניתן להוסיף עוד פרטים, כגון, האם השרירן מגיע עד דופן הםנימי של חלל הרחם? מה שמחייב פתיחה עמוקה יותר. ולכן, מענה לשאלותיך הטובות עי הרופא/ה המנתח/ת. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות