הגדלה של הרחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/12/2014 | 08:49 | מאת: נחמי

אני בת 49 ועפ"י בדיקת רופא הנשים יש לי שרירן ברחם, וע"פ צילום CT "עמוד שדרה מותני" שעברתי נרשם כי יש לי הגדלה של הרחם. אבקש לדעת מה הם ההשלכות של שרירן ברחם? האם יש לו תופעות לוואי במידה ו"לא נוגעים" כהמלצת רופא הנשים, כמו כן אבקש לדעת האם יתכן והמיחושים הקלים ותחושת אי הנוחות בעת קיום יחסי מין יכולים להיות קשורים בזה?

בדיקת CT אינה הבדיקה המתאימה להגדרת מצב רחם ושרירנים (מיומות). יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד אגן ועל פיה להגדיר גודל ומיקום השרירנים. רק כך ניתן לדעת במה מדובר ומה הטיפול או המעקב הנדרש. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות