נגישות
נגישות

שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/12/2014 | 16:46 | מאת: ש

פרופ' שלום, אני בת 28, נשואה ללא ילדים, לאחר אולטרסאונד נצפו מס' שרירנים אינטראמורליים ברחם הדוחקים את הרירית 1- 63*60 מ"מ בקיר אחורי. 2- 44*43 מ"מ בקיר קדמי. 3- 38*39 מ"מ בקיר קדמי. לאחר ייעוץ אצל מומחה המליץ על ניתוח לכריתת השרירנים בפתיחת בטן. האם לאור הנ"ל תישקל פרוצדורה רפואית/ ניתוחית חלופית עבורי? כגון: לפרוסקופיה/ אולטרסאונד ממוקד?

לקריאה נוספת והעמקה

בחירת טיפול הוא נושא קצת יותר מורכב מפורום באינטרנט אשר נועד להבנת כללית של תהליכים ולא כדי להחליט מה מתאים ומה לא מתאים לך. כללית ייאמר כי בגילך, עם מגוון שרירנים בגודל ובמיקום זה, יש הצדקה לטיפול. השאלה אם לפרוסקופיה? או שיטה אחרת? היא פועל יוצא של מיקום השרירנים ושל מיומנות המנתח/ת. לא כל רופא/ה בקיא/ה בשיטה זו. לגבי האולטרהסאונד הממוקד. מיקומו ותוצאותיו שנויים במחלוקת בין המומחים. ועוד ייאמר: את מושכת לכוון פחות פולשני, ומה שצריך להנחות אישה בגילך ללא ילדים עדיין זה לא מידת הפולשניות של הטיפול, אלא מידת הנזק לרחם. פרופ יונה תדיר

16/12/2014 | 16:52 | מאת: ש

תודה על תשובתך.אני מנסה להרות מזה 9 חודשים,ללא הצלחה.הספקתי להיות אצל רופא נוסף שמתמחה בין היתר בשרירנים,לאחר בדיקה נאמר שהרחם מוגדלת זהה בגודל ל4 חודשים של הריון,כעת אומלץ על לפרוסקופיה לכריתת השרירנים.כאשר שאלתי על ניתוח רובוטי לכריתת שרירנים אמר שאין הבדל בין שתי הגישות בידיו של מנתח מיומן.כעת אני חלוקה בדעתי כיצד עליי לפעול,באיזה גישה ניתוחית עליי לבחור מאחר ובייעוץ אצל מומחה אחד אומלץ על ניתוח בטן פתוח וכעת אומלץ על ניתוח לפרוסקופיה לכריתת השרירנים שככל הנראה מונעים השתרשות

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות