נגישות
נגישות

התלבטות לגבי הטיפול בשרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

30/11/2014 | 23:12 | מאת: טולי

שלום שלום. אני קצת מבולבלת לגבי הדרך בה כדאי לי לפעול בנוגע לטיפול בשרירן ברחם שעליו גיליתי לפני כחודש וחצי. בבדיקה אצל רופאת נשים לאחר שהרגשתי שהבטן קשה אמרה שיש לי גוש גדול ושאצטרך לעבור ניתוח (כתבה שזה בגודל של שבוע 20). והפנתה אותי לאולטראסאונד, סיטי ובדיקות שונות... באולטראסאונד שעשיתי כשבוע אחרי, גיליתי שאני בהריון לא ממש רצוי, וכשבוע וחצי לאחר מכן עשיתי הפלה באמצעות כדורים מפיגין. באולטראסאונד בבית חולים אמרו שהגודל של השרירן הוא 11-12-6 סמ אינטרמורלי. בבדיקת אולטראסאונד למעקב שעברתי לפני כשבוע וחצי אמרו שזה 10.3-9, פניתי טלפונית למרפאת שרירנים בגלי רדיו בתל השומר שאמרו שזה גדול מדי לטיפול אצלהם, וכשאמרתי שהשתנה הגודל בחודש האחרון כנראה בגלל ההפלה אמרו שאני יכולה לשקול לחכות עוד חודשיים בערך כי הריון- הפלה יכולים להשפיע... בסיטי שעשיתי שבוע שעבר, כתבו שהשרירן בקוטר של כ- 13.5 ס"מ. אני מאוד הייתי מעדיפה להימנע מניתוח כי הבנתי שיש בזה לא מעט סיכונים. אציין אני בת 32, ללא ילדים, וכן ארצה בעתיד... האם כדאי לחכות, וכמה זמן אם כן? יש סיכוי שזה ישתנה ואוכל כן להתאים לטיפול בגלי רדיו? או שאין מנוס מלנסות ולקדם את הטיפול הניתוחי? וגם, מה אורך ההחלמה בטיפולים אלה? תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

משום מה את מתייחסת לתוצאות הניתוח כפגיעה ברחם/ ובכושר פוריותך, ומתעלמת מכך שנוכחות השרירן, קרוב לוודאי/ גורמת לרחם שלך נזק משמעותי ופגיעה בכושר פוריותך. נראה שכל המתנה נוספת לטיפול הניתוחי שהומלץ לך ממשיכה לפגוע ברחם ובכושר הפוריות שלך. תוצאות הטיפול הבלתי פולשני בגלי על קול (לא בדיוק גלי רדיו) בכל מקרה שנויות במחלוקת . פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות