נגישות
נגישות

שרירן קטן והפלות -האם יש טיפול או משהו שכדאי לבדוק

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/11/2014 | 17:43 | מאת: אני

בת 39 והיו לי 2 הפלות ספונטניות השנה לפני שבוע 8. בראשונה היו לי כאבים חזקים בגב ובטן צד ימין כשבוע שבועיים לפני ההפלה, בבדיקה במוקד לא מצאו משהו חריג פרט לכך שהשק היה קצת קטן (~שבוע 4) לעומת התאריך של המחזור (~שבוע 5). US של איברי הבטן וכליות היה תקין וההפלה הטבעית הגיעה בערך בשבוע 7 ולאחריו פסקו הכאבים. בשני גם היו לי קצת כאבים (לא בעוצמה של הפעם הראשונה והרגשתי כאילו בום בבטן) כשבוע לפני ההפלה שהיה באותו יום שהתחיל דימום (באותו יום שהחל דימום ראו עובר ללא דופק כנראה הייתי גם בערך שבוע 7-8). בבדיקה אצל רופא נשים יום לאחר ההפלה השניה נאמר לי בפעם הראשונה שיש לי שרירן קטן ברחם אבל לא חשב שזה אמור להפריע בהריון. לפני חודשיים הרגשתי שהבטן והחזה מתנפחים ואף נהיה לי חלב, זאת עוד לפני איחור במחזור. זה אח"כ פסק והמחזור הגיע בזמן. במחזור האחרון היו לי כאבים חזקים מאוד כולל הקאה שאינה אופינית לי ויצא משהו שנראה כאילו חלק עור ללא הרבה דימום. רק לאחר מכן הכאבים פסקו. רופא נשים עכשיו לאחר המחזור לא ראה משהו חריג פרט לשרירן הקטן שלא חושב שאמור להפריע. כרגע כאילו מחקים להפלה ה 3 לפני בירור אבל האם בכל זאת ניתן לעשות משהו לפני כניסה נוספת להריון? האם בכל זאת יכול להיות שהשרירן מפריע להריון? והאם הכאבים בכל זאת קשורים אליו? מה ניתן לעשות ולמי כדאי לפנות?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התאור שלך לא צריך להיות שום קשר בין התלונות והממצאים לשרירן. יחד עם זאת, ההגדרה שרירן קטן אינה הגדרה מקובלת. מה גדלו? מה מיקומו? יונה

26/11/2014 | 16:26 | מאת: אני

בבדיקות קודמות לא צוין שקיים והפעם נאמר כדרך אגב.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות