שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

21/11/2014 | 14:23 | מאת: אלה

הי יש לי שרירן בקוטר 6-7 סמ שגדל עם תחילתה הריון. מי אמור לקבוע את סוג השרירן? בחלק מהא. סאונדים כתוב סבסרוטי ובאחד - תוך דופני שרופא מומח פיענח. מי אמור לומר לי מה הסוג סופית? שנית - האם יש קשר בין שרירן לפגיעה באספקת דם או ברירית הרחם או במשהו שיכול להפריע לעובר - לא מכנית? למשל הפרוגסטרון יורד לי מתחילת ההריון - האם ייתכן קשר לשרירן שגדל במקביל? והאם המעקב אחרי המיומה בהריון - שונה במידה והיא מסוג שונה? תודה!

למה כוונתך סוג? אם את חוששת ממאירות? הסיכוי שזה ממאיר קלוש עד כדי מצב שלא צריך להדאיג אותך במהלך ההריון. כל שאלותיך לגבי ההורמונים אינן רלוונטיות בשלב זה, ועליך להקפיד על מעקב רפואי אשר יסייע בידך להבחין בין תופעות אשר קשורות, או שאינן קשורות, למיומה, ובתקווה שהכל יהיה תקין, להערך נכון לקראת הלידה בנוכחות שרירן. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות