נגישות
נגישות

מיומה והריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/11/2014 | 03:25 | מאת: שואלת

שלום בת 38 בשבוע רביעי של הריון יקר מאוד. יש לי מיומה סבסרוטית 6 סמ בדופן אחורי שמאלי תחתון ועוד אחת 3 סמ מצד ימין. לא הורדתי אותה כי לא רציתי התערבות ברחם. השאלותיי: האם צריך להתייחס להריון באופן שונה? רופא אחד אמר שהמיומה פוגעת לפעמים באספקת דם לשחלה או לרחם, זה משהו שצריך להתייחס אליו כשמדובר בעובר? ואחרון חביב, אמרו לי שמיומה סבסרוטית לא בולטת לרחם ולכן לא אמור הלהפריע לפריון, מקסימום ללידה. אבל בא. סאונד כתוב שהיא בולטת לרחם, תוכל להסביר מה ההגיון? תודה רבה על המענה האכפתי והמקצועי.

לקריאה נוספת והעמקה

מיומה, כל מיומה, היא חלק מהרחם. חלקן בולטות לכןן חלל הרחם וחלקן בולטות לכוון הדופן החיצוני של הרחם, ולעיתים, גם לכאן וגם לכאן. ובדכ, עם גידולן כפי שקורה במהירות יחסית במהלך הריון, כוון הגדילה יכול להיות לכל הכוונים. אמת הדבר שמיומה הפונה לכוון הדופן החיצורי פוגעת פחות בסיכוי להרות, אבל זה כבר לא חשוב, כי את כבר בהריון. פריון לדעתי, זה לא רק הכניסה להריון, אלא גם הריון ולידה תקינים. השיקול אם לנתח או לא הוא שיקול שצריך היה להתמודד איתו לפני ההריון, והמחשבה שלא לנתח כדי שלא לפגוע ברחם מתעלמת פעמים רבות שאי ניתוח המיומה פוגעת בתקינות הרחם יותר מאשר הניתוח. לכן מנתחים, כדי לתקן את הרחם. בשלב זה אין מה לעשות אלא רק לעקוב אחר הריון בצורה מסודרת, ולהערך בסיומו נכון ללידה. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות