רחם שרירני

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/09/2014 | 07:48 | מאת: רונית 20000

שלום אני כעת בהריון שני . וכעת לאחר בדיקת אולטרא סאונד גילו שיש לי רחם שרירני . דבר שהפתיע אותי כי בהריון הראשון לא נאמר לי דבר על כל ועשיתי את כל הבדיקות . כך שאיפשהו היה צריך לציין. לאחר ההריון נטלתי גלולות למשך שנתיים . כעת נקלטתי להריון אבל גילו מיומות . קיר אחורי סובסרוזי בקוטר 23x16 ממ , צמוד לו 36x23ממ צמוד לו 36x23 בפונדוס סובסרוזי בקוטר 34x25ממ צמוד לו 17x15 ממ . רציתי לדעת מזה אומר? כמה מיומות יש לי? מהו גודלן והם כרגע אני בסיכון הריוני . אני בשבוע 8? דבר נוסף האם ייתכן שהשרירנים נובעו מהגלולות יסמין שנטלתי?

העובדה שלא ראו את השרירנים בהריון קודם אינה מפתיעה. סביר להניח שהם הופיעו לאחר מכן. לא ניתן לדעת אם הגלולות למניעת הריון השפיעו על הוצרות השרירנים, או גדילתם, והנושא שנוי במחלוקת. מה שידוע זה שאכן, הורמונים משפיעים על גדילת שרירני רחם. בשלב זה אין לכך בכל מקרה כל חשיבות. כמה שרירנים יש לך? לפי מה שאת מתארת יש לך כ 5 שרירנים ועליך להיות במעקב הריון טוב על מנת לבחון מה מידת גדילתם ועד כמה הם קשורים לסימפטומים כגון כאבים או דימומים העלולים להתרחש. בכל שלב של ההריון ולקראת הלידה יש לכך משמעות אחרת, ובכל מקרה, לא ניתן לבצע טיפול בשרירנים במהלך ההריון אלא רק לקראת הלידה. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות