האם ההמלצה מחייבת

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/07/2014 | 17:50 | מאת: דסי

שלום רב, שמי דסי 37 ללא ילדים, לאחר היסטורוסקופיה אבחנתית נתגלה שרירן בגודל 3 ס"מ בפונדוס קרוב לפיה ימניה רובה בדופן בשבוע שעבר עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית ולצערי הרב הסירו את רובו אך עדין נשאר בדופן קרוב לפיה הימנית. ההמלצה הרפואית הינה , ניתוח חוזר עוד חודשיים במטרה להסיר את כל המיומה. מה הסיכונים במידה ואני בוחרת לא לבצע זאת ? הרי לא מובטח לי שבניתוח הבא אכן המיומה תוסר במלואה.. תודה :/

23/07/2014 | 17:56 | מאת: דסי

23/07/2014 | 17:58 | מאת: דסי

מנסה מזה שנתיים להיכנס להריון ... עייפה מלחכות. הייתי שמחה לנסות עוד חודשיים להיכנס להריון ובמידה ואקבל מחזור להתקדם לניתוח נוסף... מבחנה שזוהי לא ההמלצה הרפואית ובכל זאת האם זה סיכון ששווה לקחת אותו.. תודה

רפואה אינה חברת ביטוח, ולא מובטח לך שום דבר. מדובר בסבירות והגיון רפואי. על פי התאור שלך, נכון עשה הרופא כאשר לא השלים את הפעולה בהסרת כל הגידול, מאחר ובמקרים כגון אלה יש סיכון רב בפגיעה בדופן הרחם עד כדי נקב וחדירה ולחח הבטן. הגישה הנכונה היא לעצור ולהמשיך בניתוח משלים תוך כונה למזער את הנזק ולהוציא הרבה ככל שניתן. בפרק הזמן שבין הניתוח שעברת לניתוח הבא הגידול בדכ נודד לכוון חלל הרחם וקל יותר להוציא את מה שלא ניתן היה קודם לכן. אין עדין בטחון שגם אז יוצא הכל, אל כדאי להוציא את מה שניתן. לא להשלים את הפעולה משמע להשאיר את חלקו הנוסף של הגידול, והנזק לרחם עלול להיות גדול יותר בחוסר השלמת הפעולה. כל זה כמובן בהכללה ולא כהמלצה, מאחר והנתונים אינם בידי וההסבר עקרוני. פרופ תדיר

21/08/2014 | 12:43 | מאת: דסי

הי פרופ', עברו חודשיים ובקרוב אעבור את ההסטרוסקופיה הניתוחית השניה א. במידה ואחכה חודש נוסף, האם זה משפר את הסיכויים להוציא את שארית המיומה ? ב. מה קורה במידה ואחרי הניתוח עדין נשארת מיומה בדופן ? האם חוזרים על התהליך בפעם השלישית? ג. האם יש כדורים למניעת גדילת המיומה שלא פוגעים בפוריות ותוך כדי לנסות להכנס להריון? מזכירה 37 מנסה מזה שנה וחצי ללא ילדים :/ תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות