ניתוח הוצאת מיומה- שאלה כללית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/01/2014 | 09:54 | מאת: שיר

האם כל אישה שיש לה מיומה 10 ס"מ צריכה להוציא אותה בסופו של דבר. ולא משנה מה גילה?ז"א במידה ויש לאישה מיומה בגודל הנ"ל היא צריכה להוציא אותה או שיש מקרים בהם ניתן לחיות עם המיומה ורק לערוך מעקב?

לא ניתן להשיב באופן ראוי על שאלה זו. ההחלטות על טיפול אינן שחור-לבן. הדבר תלוי בין היתר גם בגיל האישה, בסימפטומים מהם היא סובלת, בבדיקות הדם (המוגלובין, ברזל), במיקום המומה (או המיומות) וכיוב. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות