בהמשך לשאלתי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/01/2014 | 11:17 | מאת: מאיה

אין לי ולא היו לי כאבים כלשהם או משהו חריג בעקבות השרירנים . וכמובן שגדלו בשנתיים האחרונות בעקבות ההרומונים שלקחתי.

הורמונים אכן גורמים לשרירני רחם לגדול, אבל השרירני היו גדלים במצב שאת מתארת בכל מקרה. "המצב", כוונתי לנשים בגיל זה עם תמונת שרירנים מרובים כגון זה שאת מתארת. את שואלת אם הניתוח עלול לפגוע ברחם, ונראה כי את מתעלמת מכך שהשרירנים פוגעים ברחם שלך כבר עכשיו, וחוסר טיפול מגדיל את הפגיעה מחודש לחודש. שאלתך על הלפרוסקופיה אינה רלוונטית, מאחר ומה שצריך להטריד אותך כיום זה הצלקות שתהיינה ברחם ולא גודל הצלקת בדופן הבטן. בכל מקרה, לא ניתן להשיב על גישת הניתוח המעדפת בדרך זו, אבל צריך לקחת בחשבון שקיימת אפשרות שניתוח בבטן תחוחה עשוי לאפשר נגישות טובה יותר לחלק מהשרירנים ואולי גם לתקן טוב יותר את הרחם. עניין הכאבים אינו רלוונטי. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות