שרירן קיר אחורי דחיפות טיפול?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

03/01/2014 | 18:38 | מאת: שיר

בת 38 . לא מתכננת ילודה. בשנתיים האחרונות השרירן גדל מ7.5x 7 לגודל 7X9 ס"מ. השרירן הוא אינטרה מורלי בקיר אחורי נימוש ומובילי. לפני שנתיים הומלץ לי לחכות עם טיפול בשרירן כי הוא היה ללא סימפטומים. עכשיו השרירן מורגש היטב חיצונית בעיקר בעת שכיבה. מחזור סדיר אבל כבד. הומוגלובין 12.2 כדוריות דם אדומות 3.8 .השרירן מורגש יותר לפני מחזור: רגישות באיזור השחלות אך לא באופן משמעותי במיוחד. אני מכירה את אפשריות הטיפול השונות... האם יש להמתין עם הטיפול במידה ואין תוכניות ילודה? האם יש צורך בטיפול דחוף? האם הגדילה בשנתיים של שני ס"מ נחשבת גדילה מואצת?ומה הגודל המקסימלי של שרירן שמחייב טיפול?איך נקבע הטיפול המתאים ביותר..?

את נמצאת כבר בתחום שמצדיק טיפול, וגגל שתמתיני יותר את גם מקטינה את מגוון החלופות המתאימות וגם מסכנת את הרחם. בגיל 38 אין ספק שהשרירן ימשיך לגדול וכאמור, יגיע לא רק למגבלות האפשר למספר טיפולים, אלא עלול לגרום גם לנזק לאברים אחרים. פרופ' יונה תדיר

03/01/2014 | 21:42 | מאת: שיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות