בדיקת אגן קטן. מודאגת מאוד…

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/03/2024 | 23:26 | מאת: שלומית

היי, עשיתי אגן קטן והתוצאות הן רקמת רחם: שרירני ואז ישנם שני ממצאים של שרירנים ממצא 1- מבנה ציסטי עכור היכול להתאים לאנדומטריומה. קיר אחורי, דוחק את החלל. ממצא 2- מבנה ציסטי עכור היכול להתאים לאנדומטריומה. סב מוקוזי. הודגמה שרימה עשירה מה הכוונה בתוצאות? האם מדובר בשרירן? מה הסיכונים מה צריך לעשות? למה היא כתבה אנדומטריומה?

01/03/2024 | 23:28 | מאת: שלומית

אוסיף כי אני בת 34, ללא הריונות קודמים. גודל הממצאים 13x13 והשני 34x24

בדיקת אולטרהסאונד לא נועדה כדי לקבוע אבחנה אלא כדי לתת תמונה כללית על אברי האגן. בדיקה זו מתבססת על החזר גלי קול ומתבססת על דחיסות רקמה שונה בעיקר בין רקמה נוזלית לדרגות שונות של רקמה קשה (שריר, או עצם). מיומה היא רקמת שריר, ציסטה מכילה נוזל, ואנדומטריומה מכילה דרגות שונות של שילוב שריר, נוזל דמי, או רירית רחם. זו הסיבה מדוע (כנראה) לא נכתב שרירן (מיומה) אלא אנדומטריומה. לא ניתן לתת תשובה ממוקדת יותר לשאלתך, אבל לא נראה שיש לך סיבה לדאגה אבל מה שצריך זה להוועץ ברופא/ה כדי להחליט (לפי גילך, ותסמינים שגרמו לך ללכת להבדק) מה נכון לעשות בשלב זה. בהצלחה. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות