לאחר ניתוח כריתת שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

24/12/2013 | 11:02 | מאת: יעל

שלום אני בת 30, לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לכריתת שרירנים (פתיחת בטן וכריתת שרירן סוסברוטי בקיר אחורי ושרירן נוסף אינטרמורלי בקיר קדמי) לפני הניתוח הבטן היתה גדולה וכיום כעבור שלושה שבועות הבטן עדיין נפוחה. האם זה נורמלי? (יש לי תור לרופא בשבוע הבא אני שואלת בפורום רק כדי להבין האם צריך להילחץ מזה ולהקדים תור...)

שאלה מצויינת, ואין סיבה להלחץ. רק לפני מספר ימים הסברתי לאישה, בפורום זה, לפני ניתוח, שלמעט מקרים בהם האישה מאד זרה והשרירן מאד גדול, אין קשר בין נפיחות הבטן ןהשרירן, ולכן, לאחר הניתוח הבטן לא תקטן. מבלי לדעת מה מידות גופך, ומה הרגלי האכילה שלך, במקרים רבים, "נתיחות הבטן" יורדת בעקבות ... דיאטה. פרופ' תדיר

24/12/2013 | 13:11 | מאת: יעל

תודה. אכן השרירן היה גדול (11 ס"מ) ואני רזה. הסיטואציה לא ברורה לי כי לפי מה שהבנתי אתה אומר שמדובר בעניין של להרזות... אני מאוד רזה כך שיש מצב מוזר של גוף רזה ובטן של הריון לאחר שכבר הוציאו לי את השרירן .

24/12/2013 | 13:28 | מאת: פרופ' יונה תדיר

שאלתך מצויינת, והיא עולה שוב ושוב בפורום זה. כדאי לעיין בתשובות קודמות. אין מה לחשוש מצניחת רחם אף כי הדבר תלוי גם בסוג הניתוח שיבוצע. כריתת השרירן והשארת הרחם בגיל זה אינה הגיונית ואינה מומלצת. השאלה בהקשר זה היא לגבי כריתת השחלות וזו אינה מומלצת כיום, במידה והשחלות במראה תקין במהלך הניתוח. פרופ' תדיר

24/12/2013 | 15:29 | מאת: אורית

מהי הסיבה שלא ממולץ להשאיר את הרחם בגיל 49? האם בגלל שהסיכויים שיצמח שרירן חדש הם גבוהים מאוד?תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות