שרירן סובסרוזי בדופן אחורי אינטרמולרי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/11/2023 | 19:22 | מאת: אנה

שלום, אני בת 38, יש לי שרירן ברחם כבר מעל 8 שנים. יש לי שתי ילדים. הייתי בהריון ואחרי זה השרירן היה קטן, 3.9*3.5. עכשיו לאחרונה התחלתי להרגיש אותו כי לאט לאט גדל ל100*7.3.עדיין לא הייתי בטרום ניתוח. הרופא שאל אם אני רוצה להרות שוב, כנראה במטרה לדעת עם להוריד את הרחם או לא. השאלה שלי כזאת, האם יש סיכון שיורידו לי את הרחם כולו.אני חושבת על עוד ילד לכן זה מטריד אותי. ושאלה נוספת: איזה סוג שרירן יש לי והאם הוא יכול לעשות סיבוכים בהריון? כי בפעמיים הקודמות שהיה קטן לא עשה.

02/11/2023 | 19:28 | מאת: אנה

רוצה להוסיף יש לי מחזור סדיר ואני לא מרגישה כאבים.

אין אפשרות לדעת איזה סוג שרירן יש לך, אלא רק לאחר כריתתו. עם שרירן בגודל זה יש הצדקה להסירו וככל שיגדל יותר כך קשה יותר יהיה לשמור על שמות הרחם. לפיכך המלצתי: כריתה של שרירן בגודל זה ושימור הרחם. בהצלחה. פרופ. תדיר

15/12/2023 | 19:30 | מאת: אנה

שלום, האם אחרי ניתוח יש סיכוי שלא אצליח להרות או ללדת ? כלומר לסיים את ההריון וללדת בלי סיבוכים בדרך?

על בסיס המידע שכתבת אין באפשרותי לדעת מה סוג השרירן ומה נכון לבצע. רק הרופא/ה המטפל/ת יכול לתת מענה לשאלות אלה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות