שלום רב! יש לי מיומה בגודל 5 ס"מ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/12/2013 | 22:29 | מאת: רונית

אני מתפתלת מכאבים...לאחר התייעצות עם רופא נשים במרפאות חוץ בסורוקה, הומלץ לי להמשיך לסבול בשקט כיוון שאני רווקה ורוצה להביא בעתיד ילדים וניתוח עלול לפגועע ברירית הרחם ולכן באופציה להרות בעתיד. קבעתי תור למרפאות מיומה בתל השומר אך התור נקבע לעוד שלושה שבועות ואני ממש חוששת כיוון שאני לא ישנה בלילות מהכאבים. מה אני אמורה לעשות?

הלחץ והחרדה משתקפים משאלתך, ולכן גם תשובתי המהירה, אך אין שום דרך בעולם בה ניתן להתמודד עם שאלה של כאבים דרך פורום באינטרנט. כאבים יכולים להיות קשורים למצבים רפואיים רבים, כאלה הקשורים למיומה, ורבים נוספים אשר אינם קשורים. הם יכולים להצביע על מצב דחוף או על מצב שאינו דחוף. הם עלולים להיות כאלה המחייבים טיפול, זה או אחר, או על מעקב בלבד, שלא לדבר על כך שאין שום מושג בת כמה את? היכן המיומה? ועוד אין ספור שאלות המחייבות התייחסות. פורום אינטרנט נועד להבנת תהליכים ולא לפתרון בעיות של כאבים. ואם אין די בכל אלה, הרצון להביא ילדים עלול להפגע ממיומה, ועלול להפגע מאי טיפול בה, או אם צריך טיפול? ואיזה טיפול? פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות