מיומות גדולות וכאב באגן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/07/2023 | 22:43 | מאת: Irit

בת 54 ,4 לידות , מחזור סדיר עדיין , יש שני מימות כל אחד 8 ס"מ , המיומות קיימות כ15 שנה. בעבר היו דימומים חזקים , עכשיו אין . יש כאבים באגן שעפ'י דעת כמה רופאים נגרמים מאחד המיומות . ממליצים ניתוח . אני לא מעונינת בניתוח אם אין סכנה ממשית . הכאב נסבל למרות שמאוד מפריע . מה המלצתך

החלטות על ניתוח אינן מתקבלו דרך פורום אנינימי באינטרנט, מאחר והחלטה על ניתוח מחייבת מגוון אחב של פרטים אשר אינם מצויים בשאלתך. בקצרה רק ייאמר שאמנם, שרירני רחם (מיומות) מתכוותי בהדרגה לאחר הפסקת הפרשת הורמונים ע״י השחלות וכניסה לגיל המעבר, אך בריאות ואיכות חיים מצדיקים שימוש מושכל באפשרויות שמספקת לנו הרפואה המודרנית ויש הצדקה לשקול בחיוב כריתת שרירנית כה גדולים הפוגעים במערכות גוף אחרות ובאיכות החיים. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות