ניתוח קיברי אחרי כריתת שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/06/2023 | 17:22 | מאת: שני

שלום, בת 30 ללא הריונות בעבר. עברתי לפני 3 חודשים ניתוח לפרוסקופי לכריתת שרירן של 5-6 ס"מ בפונדוס. סיכום מהלך הניתוח: "זיהוי המיומה, פתיחת מיומטריום מעליה, הגעה לשרירן וחילוצו ללא קושי. לא נפתח חלל הרחם. סגירת חתך רחמי ע"י תפרי וילוק 0 ממושכים בשתי שכבות." השאלות שלי הן כאלה: 1. כמה זמן עליי לחכות עד כניסה להיריון? 2. האם אהיה חייבת לעבור ניתוח קיסרי? 3. האם יש תלות בזמן שיעבור עד הכניסה להיריון בהחלטה האם אעבור ניתוח או לא? תודה רבה מראש על התשובות

מקובל להמליץ על כ 6 חדשים בין ניתוח כריתת שרירן להריון. המידע שפירטת חשוב אך חלקי ולכן המידע אינו בגדר המלצה רפואית אלא הסבר כללי. במצבים בהם לא הייתה חדירה לכל עומק שכבות הרחם אין חובה להגיע לניתוח קיסרי והתדבר מחלט על פי מספר שיקונים, בין פרטי הניתוח המלאים, מהלך ההריון, גודל העובר, ומהלך הלידה. לאחר המתנה של כ 6 חדשים אין קשר בין משך ההמתנה לצורך בניתוח קיסרי. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות