שרירנים ברחם בת 35 רווקה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

03/06/2023 | 18:54 | מאת: בר

בבדיקת אולטראסונד שעשיתי בשבוע שעבר נמצא כי השרירנים גדלו יש לי 4 גדולים. עוד נמצא שהרחם שלי גדול בערך שבוע 18-20 והוא מגיע לטבור. הרופאת נשים בקור רוח אמרה שהיא בספק אם אצליח ללדת ושעליי לכרות את הרחם. אני בת 35 ללא ילדים ואני לא מעוניינת לבצע כריתה האם יש לי סיכוי להסיר את השרירנים ובכך הרחם יחזור להיות קטן ונמוך? שכחתי לציין השרירנים נמצאו בבדיקה לפני 3 שנים היו יותר קטנים יותר.

03/06/2023 | 19:38 | מאת: בר

שרירנים ממצא היכול להתאים לשרירן מספר :1 בגודל )מ"מ(: X 47 X 32 מ"מ , קיר קדמי ממצא היכול להתאים לשרירן מספר :2 בגודל )מ"מ(: X 65 X 71 מ"מ , קיר אחורי ממצא היכול להתאים לשרירן מספר :3 בגודל )מ"מ(: X 78 X 69 מ"מ , על גבעול ממצא היכול להתאים לשרירן מספר :4 בגודל )מ"מ(: X 49 X 38 מ"מ , קיר קדמי

לא ניתן לתת מענה של ״אפשר או אי אפשר״. דרך זו אלא רק במהלך ניתוח (בבטן פתוחה) ותא בלפרוסקופיה. דבר אחד חייב להיות לך ברור. חובתך לעבור ניתוח מהר ככל שניתן. ככל שתמתיני יותר הסיכוי לשמר את הרחם שלך קטן מחודש לחודש. תבדקי שאת מגיעה למנתח/ת מנוסה וודאי ייעשה כל מאמץ לשמר לך את הרחם.

04/06/2023 | 16:36 | מאת: בר

תודה רבה על המענה קבעתי כבר ייעוץ למומחה בהקדם

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות