לידה נרתיקית לאחר הסרת מיומה (לפרוסקופיה)

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/05/2023 | 14:40 | מאת: שרון

שלום רב, שמי שרון בת 35 עברתי ניתוח להסרת מיומה(לפרוסקופיה ) לפני שנתיים וחצי אני בהריון שבוע 25 ורוצה ללדת לידה נרתיקית. הם יש לי סיכוי? היה לי שרירן תוך דופני וסבסרוטי הממוקם בקיר הרחם השמאלי .מימדי השרירן היו 94*88*114 מ"מ, במהלך הניתוח פתיחת רחם בעזרת סקפל הרמוני בחתך, עד הגעה לשרירן, תפיסתו והפשלתו מתוך דופן הרחם בעזרת גרספר וסקלפל הרמוני. תפירת רחם בשכבות תפרי וייקריל 1 בודדים. סגירת פסיה בחתך מרכזי תחתון בתפר וייקריל ובטבור. תפרים בתת עור. ( נלקח מדו"ח הניתוח שלי) בזמנו רציתי להכנס להריון כבר מיד אחרי הניתוח אך ההמלצה של רופא היה לחכות חצי שנה, והמלצה ללידות קיסיריות. האם עבר מספיק זמן לסיכוי ללידה נרתיקית? האם בכלל יש סיכוי? תודה רבה מראש על התשובה

הסיכון שלך להסתבך אינו מצדיק את הסיכוי אולי להלצליח ללדת לידה רגילה. המיילודת המודרנית מקובל ״ללכת על בטוח״.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות