שרירן דוחק רירית לפני הריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/05/2023 | 11:12 | מאת: סיון

שלום רב, אני בת 36 ללא לידות בעבר ויש לי שרירן קטן 13 ממ על 13 ממ. הוא ידוע לי כבר שנה והתגלה בבדיקה שגרתית. השרירן תת רירי ודוחק את הרירית. וסת סדירה כל 29-31 יום. נמשכת מאז ומתמיד 5-6 ימים ללא שינויים וללא דימומים אחרים. אני לא אנמית. אבל לוקחת מולטיויטמין כי אני צמחונית. Fe iron קרוב לגבול התחתון אבל מעל. המוגלובין 12.5. כל בדיקות הדם שלי תקינות. יש כמה שאלות שמטרידות אותי כי חלק מהרופאים לא בטוחים מה כדאי לי לעשות. האם אני יכולה להיכנס להריון תקין או שהשרירן מהווה בעיה? אם אסיר את השרירן האם יש סיכון לרירית ולדופן הרחם ולהידבקויות? האם אצטרך לחכות חצי שנה אחרי הניתוח לפני הריון? האם אצטרך ללדת בניתוח קיסרי בגלל הסרת השרירן? תודה

סביר להניח שרירן בגוגל זה, בהעדר תסמינים כגון דימומים חריגים, לא יפריע להשרשת העובר. בעל מקרה מומלץ מעקב אולטרהסאונד וייעוץ במקביל.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות