פוליפ גדול. אשמח לחוו"ד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

16/03/2023 | 15:45 | מאת: רותם

שלום לך, אני בת 57, ללא מחזור כבר 7 שנים. בעברי סבלתי מפוליפים ברחם ובצוואר הרחם. מחזורים קשים מאד ככל הנראה על רקע אנדומטריוזיס. עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית לפני כ-10 שנים שבה הוצא פוליפ ולאחר מכן עברתי גרידה. לצערי הפוליפים ממשיכים לצמוח למרות שאין לי מחזור. כעת נמצא ב-u.s פוליפ בגודל 3.3 ס"מ על 1.5 ס"מ. הרופאה התלבטה אם לשלוח אותי לבצע היסטרוסקופיה. ולא נשלחתי.הרופאה אמרה לי במידה ויחל דימום לבוא מיידית. וביקשה שאחזור לאחר 1/2 שנה לשם מעקב. השאלה שלי אם לא כדאי להוציא את הפוליפ? והאם הסיכוי להפוך לסרטני גבוה בשל הגודל? האם פוליפ יכול לגרום לכאב בזמן יחסי מין? זה מפריע אשמח לחוו"ד תודה רותי

מהסוף להתחלה: פוליפ לא אמור ךהשפיע על קיום יחסי מין בשום צורה, לא כאב ולא כל קשר אחר, אלא אם כן יש דמום. הסיכוי להפוך לסרטני קטן אך קיים, במיוחד לאחר גיל המעבר. יש הצדקה להוציאות ולשקות אולי גם פעולה נרחבת יותר של אידוי רירית הרחם. בכל מקרה נדרש מעקב רפואי ראוי.

16/03/2023 | 18:20 | מאת: רותם

שלום לך תודה על התשובה למה התכוונת בפעולה של אידוי רירית הרחם? אשמח את תפרט תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות