שרירנים בבדיקה אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/03/2023 | 23:41 | מאת: עדי

פרופ׳ תדיר שלום רב, בת 43.5, לאחרונה דימום קל וגינאלי שנראה בניגוב ולכן הופניתי לבדיקת us וגינאלי. בבדיקה נרשם כי נמצאו שני שרירנים: שרירן ראשון בגודל 11*12 ממ, מיקום סב סרוזי, קיר אחורי. שרירן שני בגודל 11*10 ממ, מיקום תוך דופני, קיר קדמי. אני מאוד בלחץ מהבדיקה ורציתי לדעת: 1. מה משמעות הממצאים הנ״ל? האם זה מסוכן? 2. האם השרירנים יכולים להיעלם גם ללא פעולה כירורגית? 3. האם נדרש טיפול כלשהו? 4. האם תוכל בבקשה להמליץ על רופא שמומחה לתחום השרירנים באזור המרכז? 5. האם הממצא הנ״ל עלול לפגוע בכניסה להיריון? רציתי לציין שלפני כשנתיים וחצי עשיתי בדיקת us והכל היה תקין. תודה מראש על העזרה!!

אין כל סיבה ״להבהל מהבדיקה״ וצריך לבצעה. טוב יותר לדעת מה קורה מאשר להתעלם. מדובר בשרירני קטנים וסביר להניח שאינם סיבה לדאגה, אבל אם מדובר גם בשאלה של הריון, בגיל זה, ודאי מומלץ ייעוץ מתאים.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות