שאלה חשובה! ד"ר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/02/2023 | 11:12 | מאת: יעל

היי בת 37 , בעבר כשהייתי בת 31 כתבתי לך לגביי פוליפ ברחם ( היינו בניסיונות להיכנס להיריון והגענו לivf נחשבים אי פוריות לא מוסברת) נורא חששתי להוציא כי פחדתי שהוא מסוכן והייתי בחרדות קשות אתה הרגעת אותי שאין לי סיבה להיות בחרדה מהפוליפ בסוף הוצאתי וברוך ה' היה תקין. לאחר הוצאתו ניסיתי להיכנס להיריון תקופה ארוכה גם באופן טבעי ולא הצלחנו. גם הזרעות (על בסיס טבעי)לא הצלחנו וגם 2 החזרות עוברים שלא צלחו. דווקא לקראת ההחזרת העובר השלישית, בסבב מעקב ראו בus שהפוליפ חזר ( לאחר בערך 3/ 4 שנים מהניתוח) והרופא אמר חבל על העובר שאולי לא ייקלט בואי נוציא. רצה שאעשה היסטרוסקופיה. אני כבר הייתי מיואשת החלטתי שלא מקשיבה לאף אחד רק לעצמי החזרתי את העובר ללא תרופות החזרה טבעית לחלוטין ללא אוביטרול וללא פרוגסטרון ונקלטתי וברוך ה' יש לי נסיכה בת שנתיים ו8 חודש. ולעניינו..מעט לאחר הלידה שהלכתי לבדיקת רופא נשים שאלתי אם הכל נראה בסדר אם יש פוליפ אמר שאין. אבל לפני שבועיים שהייתי דווקא אמר שרואה שיש פוליפ עכשיו אני רוצה היריון נוסף ומניסיוני זה לא הפוליפ שהפריע... א. אשמח לדעתך על הסיפור והכוונה ב. אציין שמאז הלידה לא ניסיתי להיכנס להיריון בגלל טראומות וכו..היית ממליץ לי לנסות קודם טבעי ולהתעלם מהפוליפ? ג. למה הפוליפ חוזר? ד. אז אני לא בחרדה מהימצאות הפוליפ כמו בפעם הקודמת אבל מודה שבכל זאת קצת בלחץ מהסיבה שאני באופי שלי חרדתית..

מעבר לעובדה שאין מה להבהל מפוליפ לעולם אין לדעת מה היה קורה אם. ומאחר והוצאת פולים היא פשוטה כדאי להוציאו ולא להיות בתחושה של מה היה קורה אם...?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות