שרירנים שגדלו ורמות ברזל שירדו

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

30/12/2022 | 16:49 | מאת: אלינה

שלום רב, אני בת 35 בריאה בדרך כלל.לא לוקחת תרופות ולא גלולות. ילדתי 2 ילדים בלידה תקינה. לפני כשנהבזמן הווסת הרגשתי שמשהו גדול יוצא ,יצאו לי קרישי דם גדולים ממש נהבלתי להכתי לעשות אוטרטסאונד אצל רופא נשים ואמר שיש לי שרירן ושלח אותי לאוטראסאונד אצל הטכנאית. עשיתי ביולי השנה וזהמה שרשום לי: נצפה ממתא נראה כשרירן אינטרמורלי קידמי 13*14. לפני 3 שבועות בגלל שהרגשתי חולשה סחרחורת עייפות ביקשתי חעשות בדיקות דם והברזל שלי יצא 26 ,המוגלובין היה 14.2. הלכתי רופא נשים ושוב שלח אותי לעשות אוטראסאוד וזה מה שרשום: הודגם שרירנים אינראמורלים בגדלים: קידמי-19*27, פונדלי-18*22 ,שרירן גבעול אחורי 39*40. אוףף אני ממש מפחדת שזה מה שגורם לברזל שלי לרדת.לפני חודשים הברזל שחי היה תקין. במידה ועדיין לא החלטתי אם רוצה עוד הריון מה אפשר לעשות עם השרירנים האלה? להסיר להמתין? האם הגדלים שתיארתי יכולים לגרום לדימום כבר? אני מרגישה שיש לי ווסת יותר חזק לא כמו לפני 5 שנים אבל לא יודעת אם זאת הסיבה שירד חי הברזל. הטכנאית אמרה שהשרירנים ניזונים מדם וזה יכול להוריד רמות ברזל. אשמח לעזרה מה אליי לעשות ,תודה רבה

שאלה שנענתה כבר מספר פעמים. סביר מאס להניח שירידת הברזל קשורה לקרישי הדם וירידת רמת הברזל. אין קשר ישיר בין גודל השרירנים לתסמיני כמו דימום וכיו״ב׳. בירת אולטרסאונד טובה אמורה להגדיר במדויק את מיקום השרירנים ורופא הבקיא בתחום זה יכול להמליץ על טיפול נכון. לא טיפול תרופתי במקרה זה. ואם עש לך תכניות להרות בעתיד המתנה רק תפגע יותר ברחם.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות