האם שרירנים יכולים לגרום לדימום מוגבר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/12/2022 | 06:15 | מאת: אנה

שלום רב, אני בת 36,בריאה בדרך כלל. עברתי 3 לידות תקינות. לפני כשנה בזמן המחזור יצאו לי פעם אחת קרישי דם גדולים ממש מפחידים בזמן שישבתי.הלכתי לרופא ואמר לי שיש לי 2 שרירנים לא גדולים. לפני 3 שבעות אחרי המחזור לא הרגשתי טוב והלכתי לעשות בדיקות דם והברזל שלי ירד ל40 המוגלובין יצא 15.הרופא אמר שאעשה בדיקת דם חוזרת ואחרי 5 ימים הברזל שלי עוד יותר ירד ל26!!אני בשוק כל הזמן הברזל שלי היה סביב ה100!! אני מרגישה ממש חלשה,עייפה,סחרחורת,דופק מהיר לפעמים. מה אליי לעשות? האם הירידה בברזל זה בגגל השרירנים הקטנים? אין ספק שהדימום יותר חזק במחזור ,לא כמו שהיה לי בגיל 25. המחזור שלי בדרך כלל כשבוע ימים, ביומיים הראשונים ממש חזק, כל 3 שעות מחליפה פד ממש כבד. מה ניחשב לדימום תקין? מה עושים במידה והדמום חזק במחזור? איך מעלים רמות ברזל כאלה בעירוי או כדורים? רוצה לציין שאף פעם לא לקחתי גלולות.האם הגלולות יכולים למזער את כמות הדם במחזור? תודה רבה

סביר להניח שיש קשר בין השרירנים. הגברת הדימום בווסת (״מחזור״ זה מונח שונה וזה לא ווסת) וירידת רמת הברזל. אהל יש כלל חשוב ברפואה שלא מטפלים בלי אבחנה, כי את סוג הטיפול צריך להגדיר לפי האבחנה. עליך לעבור בדיקת אולטרהסאונד (עדיף במכון מסודר של קופת החוחים שלך) כדי שיוגדר במדוייק גודל ומיקום השרירנים שלך. והמיקום המדוייק בשכבות הרחם חשוב יותר מהגודל. מידע זה יאפשר הגדרת הטיפול. בהמלחה. פרופ׳ יונה תדיר

28/12/2022 | 09:03 | מאת: אנה

שלום רב,עשיתי אולטאסאונד ביולי השנה וזה מה שרשום לי בתשובה:נצפה ממצא נראה כשרירן איטרמורלי קידמי 13*14 מ"מ. האם יכול לגרום לדימום מוגבר בווסת? זה יכול להיות הסיבה שהברזל שלי ירד ל 26 כשלפני חודשיים היה לי 100? א י ךא רואה שיש הבדל בין המלזור שהיה לפני חודשיים לעכשיו, איך זה יכול לגרום לירדה כזאת משמעותית? הרופא רשם לי גלולות בשם diamila .הוא אומר שזה יכול לעזור למזער את הדימום בזמן הוסת. וגם כדורים hexakapron..במידה ויהיה דימום חזק לקחת ..מה אליי לעשות? הכדורים האלה לא יכולה לעשות ההיפך ולהגביר את הדימום? לפני תחילת טיפול בגלולת לא חייב לעשות בדיקות דם? האם לקחת עירוי ברזל או 2 כדורי ברזל ביום מספיק? תודה רבה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות