בגיל המעבר דימום וסתי חזק טיפול בהקסאקפרון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/09/2022 | 22:03 | מאת: עינבר

בת 51 בריאה בדר"כ ,בשנה האחרונה תופעות של גיל המעבר שבאות לידי ביטוי מחזור לא סדיר ובעיקר יום -יומיים דימום וסתי חזק.בהמלצת הרופא להפסקת הדימום טיפול בהקסאקפרון, האם שימוש קבוע בתרופה עד שהמחזור יפסיק יכול לגרום לתופעות לוואי לטווח הרחוק? אני בעד לתת לגוף להתנקות בצורה טבעית ולא לעצור את הדימום שאולי יגרום אח"כ התעבות ברירית הרחם.ביומיים האלה נפגמת איכות חיי, החלפת פדים ומקלחות חוזרות ונשנות ואף עיחפות וחולשה קלה...אשמח לקבל התייחסות האם תהינה תופעות לוואי בטווח הרחוק במידה ויש. זו הסיבה שאני נרתעת מלקחת את הטיפול.תודה על התייחסותך.

לפני שמדברים על טיפול או תופעות לוואי של תרופה עושים תחילה אבחנה. דימום אינו אבחנה. דימום זה ״סימפטום״ שיכול להיות קשור למספר גורמים. עלייך לדעת תחילה מה הסיבות לדימום ורק אז לקבוע אם הטיפול בהקסהקפרון הוא הטיפול המתאים. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות