שרירן ברחם וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/09/2022 | 13:01 | מאת: צ

בת 48, סובלת כבר תקופה מכאבי בטן ונפיחות ותכיפות במתן שתן. באולטרסאונד שבוצע היום: מידות הרחם: 28x 29x 31, מימין לרחם הודגם שרירן על רגלי 41*54 מ"מ. שחלה ימין לא הודגמה. השרירן ידוע כבר כמה שנים, הטכנאית שבדקה היום אמרה שהשרירן גדול וכנראה מסתיר את השחלה וגם הוא יותר גדול מהרחם. בבדיקה לפני שנה גודל הרחם היה 47x 34x43,והשרירן 43x56. ממה נובעים הבדלי גודל הרחם מבדיקה לבדיקה? האם כאבי הבטן נפיחות ותכיפות במתן שתן יכולות להיות קשורות לשרירן ואם כן האם דורש טיפול? עד היום לא יוחסה חשיבות לשרירן זה.

לכהי מידות הרחם: סביר להניח שהבדיקה הנוכחית מדוייקת יותר. הבדיקה הקודמת אינה מייצגת מידות סבירות של רחם. בכל מקרה, זה נושא שולי. ממש לא חשוב. סביר להניח שהשרירן המתואר קשור לתלונות שלך (תכיפות במתן שתן, וכו׳) וההחלטה על טיפול היא פועל יוצא דל מידת הסבל מהתלונות. להחלטות עם הרופא /ה המופל/ת.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות