בדיקת CT תהליך אקזופיטי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/06/2022 | 14:34 | מאת: אתי

שלום אישה בת 65 ביצוע CT בשל כאבי בטן כל פעם במקום אחר בCT נכתב שכל האיברים כמו כליות כבד וכו במצב תקין אין הרחבה של בלוטות לימפה אבל ברחם יש תהליך בחלקו אקזופיטי בחלק תחתון וקוטרו 3 סמ. האם יכול להיות שזה שרירן? האם בCT ניתן להבדיל בין תהליך סרטני לשרירן כך שאם לא כתוב במפורש שרירן ככל הנראה זה סרטני? כמובן שנקבע תור לרופא נשים

בדיקת ct , גם אם מאתרים בה חשד כלשהו הרחם, אינה בדיקה לאבחון ממצאים ברחם. יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד של האגן עי מומחה בתחום. בכל מקרה לא ניתן לאבחן בין ממצא שפיר לממאיר ע״י ct. פרופ. יונה תדיר.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות