סכנות בבדיקת סי.טי בטן ואגן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/09/2013 | 19:10 | מאת: dana

שלום, יש לי הרחבה של מערכת מאספת בכליה שמאלית. כמו כן גילו לי מיומה ודלקת בדרכי השתן. הופניתי לבצע סי.טי בטן ואגן. אני בת 37 ועדיין לא ילדתי . 1)האם הקרינה של סי.טי יכולה לפגוע איכשהו כשארצה בעתיד לללדת ומה הסכנות והשלכות מהקרינה למישהי שלא ילדה עדיין וסכנות בכלל בקרינה של סי.טי? 2)שמעתי שקרינה של סי.טי יכולה לפתח גידולים סרטניים. האם זה נכון? 3)האם בדיקת mri של בטן בודקת את אותם דברים כמו בדיקת סי.טי ? והאם אחד מהם יותר מדויקת משניה ובמה?

קרינה עלולה לגרות לנזק קטנטן לפוריותך, אבל איתור הסיבה להרחבת אגן הכיליה עשוי לתרום רבות לבריאותך ולפוריותך העתידית. לפיכך מומלץ לבצע את מה שהרופא ממליץ וללא קשר, לא לדחות עוד זמן רב את מימוש תכניות הילודה שלך. בגיל 37 מידת הוריות נמצאת בירידה גם ללא בדיקת סיטי. ובדיקת MRI אינה מהווה תחליף לאבחון בעיות כגון אלה. פרופ. יונה תדיר

קרינה עלולה לגרות לנזק קטנטן לפוריותך, אבל איתור הסיבה להרחבת אגן הכיליה עשוי לתרום רבות לבריאותך ולפוריותך העתידית. לפיכך מומלץ לבצע את מה שהרופא ממליץ וללא קשר, לא לדחות עוד זמן רב את מימוש תכניות הילודה שלך. בגיל 37 מידת הוריות נמצאת בירידה גם ללא בדיקת סיטי. ובדיקת MRI אינה מהווה תחליף לאבחון בעיות כגון אלה. זאת ועוד, יש לקחת בחשבון גם אפשרות שהרחבת אגן הכיליה מקורו בלחץ של המיומה? ולא ציינת מה גודלנ ומיקומה. במילים אחרות, בעייתך אינה מתאימה לדיון בפורם אינטרנט אלא ע הרופא/הד. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות