שרירני רחם ומחזור כבד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/02/2022 | 12:06 | מאת: קרן

שלום.אני בת 46 יש לי שרירני רחם, וסובלת ממחזור כבד, שגם גרם פעמים לאנמיה. כרגע הדבר היחיד שהרופא נתן לי זה גלולות מינס לקחת ברציפות.אך אחרי שאני לוקחת ומפסיקה, שוב דימום כבד. המליצו לי לא לעשות פעולה כירורגית, כי זה גיל מעבר תכף.האם זה בסדר לקחת גלולות במצב זה?

ראשיות, תיקון מונחים, כוונתך שיש לך דימום ווסת חזק. לא ״מחזור כבד״. מחזור ווסת אלב שני דברים שונים. המחזור החדשי, או לעיתים הוא מחזור ארוך או קצר יותר מחודש, מתחיל ומסתיים בדימום הווסת. המחזרו ההורמונלי מתרחש בכל מערכות הגוף. ולשאלתך, אין בה פרטים הנדרשים למענה, כגון: האם בוצעה בדיקת אולטרהסאוהד? ואם כן מה הממצאים שלה? כמה שנים לאחר תום ״המחזור״? מה רמות ההמוגלובין? והברזל? והאם יש תסמינים נוספים? כדי לקבל החלטות נבונות על גופך ובריאותך צריך לעשות רפואה נכונה. ולעניין ״הטיפול״ שקיבלת: לא ניתן בדרך זו להביע דיעה, לגבי שיקולי הרופא/ה שהם ודאי מקצועיים ומבוססים על מגוון נתונים, כללית ניתן לאמר שגלולה ״מינס״ אינה טיפול לשרירני רחם, או לעצירה או מניעה של דימום שמקורו בשרירני רחם. פרופ׳ יונה תדיר

09/02/2022 | 12:52 | מאת: קרן

שרירני הרחם קיימים אצלי מאז ומתמיד. אני כן מקבלת ווסת.בוצע אולטרסאונד יש לי 2 שרירנים ברחם. כרגע נתנו לי גלולות שאקבל ווסת אחת ל3 חודשים,כי ככה היה סדיר כל חודש, ויומיים קשים של כאבים ודם מסיבי, שגרמו לברזל נמוך.והייתי צריכה לעשות עירוי. הברזל היה 24 והמוגלובין 7. בגלל זה נתנו לי גלולות, בכדי שאקבל פחות וסת.לגבי פעולה כירוגית המליצו לי לעשות כי אני בת 46, ואוטוטו גיל מעבר. האם יש דרך להקל חוץ מגלולות? זאת שאלתי

״יש לי שני שרירנים ברחם״, זו אינה תשובת בדיקת אולטרהסאונד. לאחר בדיקה את צריכה לצאת עם מידע כגון: מיקום? גודל״ . עם רמות כאלה של מוגלובין את חייבת לעבור טיפול של ממש ולא טיםולים במינס. אינני מבין את הקשר בין גיל 46, ומי אמר לך..? או מה אמרו לך? את צריכה טיפול של ממש כדי להגיע בריאה לגיל המעבר.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות