מיומה וצ'יסטה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/09/2013 | 22:21 | מאת: dana

שלום, אני בת 37. בבדיקה גילו אצלי ציסטה בקוטר 65 מ"מ ומיומה בפונדוס סובסרוזי 42 מ"מ. 1)מה זה אומר "פונדוס סובסרוזי" והאם הגדלים האלה של מיומה וציסטה הם נחשבים ל"גדולים" ? 2) אני עדיין לא הייתי בהריון אף פעם. האם מיומה במקום כזה יכולה לסכן אותי אם אכנס להריון בעתיד או שהיא יכולה להשפיע על איברים סמוכים ועל איזה?. 3)האם אפשר לחיות עם מיומה וציסטה בגדלים האלה בלי לעבור ניתוח להסרת מיומה? 4) האם דיקור סיני יכול להפחית את גודל המיומה או כל טיפול טבעי אחר?

מיומה וציסטה הם שני ממצאים שונים, בשני אברים שונים (מיומה-רחם, ציסטה-שחלה) . משמעות הממצאים שונה, משמעות הגודל שונה, והקשר לפוריות שונה. גם המעקב המתחיים שונה. בכל מקרה, בגיל זה וללא הריונות בעבר יש להתייחס לכך בזהירות ולעקוב בהתאם. משמעות המיקום: פונדוס הוא החלק העליון של הרחם, וסוב סרוזי הוא החלק החיצוני המרוחק מרירית הרחם. גם לכך יש חשיבות בטיפול ואם אפשר לבחור הרי שזה המיקום הטוב יור בקשר לגיעה אפשרית בפוריות, אבל כאמור, מחייב מעקב זהיר. פרופ. יונה תדיר.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות