רחם אחורי, קיר קדמי שרירן באזור צוואר הרחם בקוטר 15מ"מ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

03/01/2022 | 21:40 | מאת: שרית

מהלך הבדיקה : אורך 55מ"מ עובי 40 מ"מ רוחב 47 מ"מ מרקם שרירני עובי רירת הרחם 5 מ"מ הערות סדירה שחלות ימיני אורך 26 מ"מ רוחב 15 מ"מ הערות מרקם תקין. שחלות שמאלי אורך 30 מ"מ רוחב 30 מ"מ הערות מרקם תקין. דוגלס נוזל בכמות מועטה. הערות המשך מעקב רופא נשים מטפל . להזכיר הבדיקה בוצעה ב2019 כיום אני בת 29 אין לי ברוך נשם כאבי מחזור אף פים הפ תמיד היו תקינים מגיעים בזמן אין בעיות בזמן קיום יחסי מין . השאלה שלי היא האם זה יהווה לי בעיה להיכנס להריון ? האם התוצאות תקינות ?

יש הצדקה לבצע בדיקה מעודכנת ולקבל החלטות בהתאם לממצא הנוכחי. פרופ׳ תדיר

04/01/2022 | 07:38 | מאת: שרית

בוקר טוב , ברור אלך לרופא נשים ותודה על תשובתך המהירה , השאלה שלי היא אם הייתי שואלת אותך את השאלה הזו ב2019 בתקופה שבה קיבלתי את התוצאות מה תגובתך הייתה ? הכם הקוטר שלו בסדר ? מאחר ואני אף פעם לא סבלתי מכאבי מחזור או דימומים קשים

נכון לאותה תקופה ההמלצה הייתה להמנע מהתערבות אבל לבצע בדיקה חוזרת אירי מספר חדשים כדי לראות מה מגמת השינוי והחלטות בהתאם. ״מיומה צוארית״ מחייבת התייחסות שונה בהשוואה למיומה באזורים אחרים של הרחם.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות