התלבטות לפניי ניתוח שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/10/2021 | 02:36 | מאת: קרני

שלום. לצערי סובלת מדימומים כבדים עקב שני שרירנים גדולים. אחד בגודל 11 ס''מ והשני בגודל 8 ס''מ. הומלץ לי לעבור ניתוח בגישה בטנית. התלבטות הינה בין הסרת השרירנים לבין כריתה מלאה של הרחם ( ללא שחלות) בת 39, לאחר שלושה קיסריים. ייתכן ושוקלת הריון נוסף. אשמח לדעת האם יש פתרון נוסף מלבד ניתוח בגישה בטנית לשרירנים כאלו גדולים. כמו כן מה הסיכוי לשאת הריון תקין לאחר ניתוח שכזה. בברכה, קרני

ההחלטה את לכרות את השרירנים או את הרחם תלויה במיקומם בשכבות הרחם וזאת ניתן לתאם רק עם הרופא/ה ביגיעה שעלול להיות שינוי במהלך הניתוח. כמוכן עלית לדעת שניתוח כריתת הרחם יחד עם השרירנים קל יותר, כולל שיקום מהיר יותר. בשרירנים כאל. אין חלופה טיפולית אחרת, ויפה שעה אחת קודם.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות