ממצאי בדיקת אולטרסאונד לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/07/2013 | 09:21 | מאת: שירן

שלום, לפני שמונה וחצי חודשים עברתי ניתוח קיסרי. בבדיקת אולטרסאונד לאחר הניתוח (4 חודשים) נמצא כי יש לי מוקדים אקוגניים ברחם. מאחר שלא קיבלתי מחזור אז המתץנתי לראות אם יסתדר לבד. לאחר חמישה חודשים קיבלתי מחזור. מחזור קבוע כל חודש. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני מספר ימים נמצא, כדלקמן: מנח: קדמי. מירקם תקין. קו הד אמצעי: כן. גבולות: סדירים. מידות: 41*30*43. עובי אנדומטריום 6.0. הערות: רירית רחם לא סדירה עם מוקדים היפראקוגניים ללא זרימות דם. נתוני שחלות תקינות ובכל שחלה נמצא זקיק. הבדיקה בוצעה ביום התשיעי למחזור. מה זה אומר? הומלץ לי לבצע הסיטרוסקופיה אך אני חוששת מהבדיקה ומהתערבות נוספת ברחם. על מה הנתונים יכולים להעיד? תודה רבה, שירן.

תודתי לך על המחמאה הגדולה, באמון הרב שאת נותנת בי, או בפורום אינטרנט בכלל. שהרי את יוצאת מתוך ההנחה בשאלתך שהרופא שהמליץ לך אינו יודע מה זה יכול להיות, ולכן המליץ על היסטרוסקופיה, אבל אני (או כל מומחה אחר בפורום) יכול לדעת גם בלי היסטרוסקופיה. איני יודע אם היסטרוסקופיה היא הדרך הנכונה, או היחידה, כדי לברר מה משמעות התוצאה, ו/או אם יש הצדקה לבצע ברור נוסף. מה שברור הוא שאין זו דרך ההתקדמות כדי להשלים ברור. בהצלחה פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות