שרירנים וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/06/2013 | 10:06 | מאת: רומי392

שלום, הייתי היום בבדיקת אגן קטן כאשר נאמר לי שיש לי 2 שרירנים. רקמת רחם שרירני, שרירן אחד 20*29 תוך דופני קיר אחורי והשריון השני 16*19 סב סרוזי קיר אחורי . השאלה שלי האם שרירנים מסוג זה יכולים להפריע לי בקליטה/ השתרשות של עובר לאחר החזרה או באופן לרגיל, האם הטיפולים יכולים להחמיר את המצב? והאם יש צורך לטפל כי כרגע אני בהפסקה מהטיפולים. תודה

בשאלה כגון זה ראוי לצרף פרטים כגון גילך, הריונות קודמים, תמצית נסיונות להרות (טיפולים) וסימפטומים מהם את סובלת (אם סובלת מהשרירנים). כללית ייאמר שהשרירנים קטנים, אך מיקומם חשוב מאד יחסית לרירית הרחם. פרופ' יונה תדיר

25/06/2013 | 13:28 | מאת: רומי392

קודם כל תודה על התייחסותך המהירה. גילי 39 היה הריון לפניי כמעט שנתיים שלקח לי זמן להיקלט והייתה הפלה בשבוע 10 עקב הפסקת דופק ומאז איני מצליחה להרות שוב ובגלל זה עברנו כבר שני טפולי ivf ללא הצלחה עדיין. אין לי סימפטומים אם לא היו אומרים לי שיש לי שרירנים לא הייתי יודעת. מה שכן הרירית שלי דקה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות