שאלה לגבי שרירן דוחק חלל רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/12/2020 | 09:17 | מאת: יונה

שלום, עברנו הסטרוסקופיה טיפולית להסרת שרירנים ברחם ובהסרוסקופיה האבחנתית לאחר מכן נמצא שהחלל נקי, ישנם שרירנים מחוץ לרחם שהומלץ לא לטפל בהם. מאז בכל אולטרסאונד הטכנאי/ת מציין את החיצונים תוך שימוש בטרינולוגיה שונה בכל פעם. נשמח לעזרה בשתי שאלות: 1. איך מבצעים מעקב סדיר אחריי השרירנים לוודא שאין שינוי המהצב שאושר בהסטרוסקופיה? 2. האם שרירן כזה דורש עצירת טיפולי פוריות וטיפול/בירור בו: "אינטרה-מורלי בקיר קידמי בגודל 34*43 דוחק את הרירית." תודה מראש על העזרה!

שאלות מצויינות, אבל המענה להן חייב להנתן ע״י הרופא/ה המנתח/ת. ומדוע? בעקרון, המעקב על המצב שארת מתארת הוא בבדיקות אולטרהסאונד מידי מספר חודשים, אבל במקרה שלך ייתכן ונכון יהיה לעשות גם מעקב היסטרוסקופי אבחנתי. ואשר לשרירן התוך דופני, גדלו בינוני וההחלטה תלויה בגילך ובעברך המיילדותי. בהצלחה, פרופ׳ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות