שרירנים - כמה שאלות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

03/06/2013 | 15:28 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 39, ללא הריונות ולידות, בעלת תסמונת pco, לא נוטלת גלולות, מקבלת וסת כל 6 שבועות, אנמית מחסר ברזל (המוגלובין 9.5-10 בד"כ; נוטלת תוספי ברזל עדין בתקופות). בבדיקת us מצאו אצלי "שרירן בגודל 18 מ"מ בקיר הקדמי". בעת המחזור אני סובלת שנים מדימום וסתי מוגבר וממושך (7 ימים), כאבי בטן, גב ורגליים, חולשה נוראית, בחילות וסחרחורות. שאלותיי בקצרה: 1. האם השרירן הוא הסיבה לתופעות שמניתי? ומה אומר גודלו ומיקומו? 2. כל כמה זמן אני צריכה לחזור ולהיבדק? 3. האם יש קשר בין תסמונת pco להיווצרות שרירנים? 4. האם יש סכנה ששרירנים יעברו חלילה התמרה סרטנית? 5. האם הימצאות שרירנים גורמת לעלייה במדדי דלקת בגוף בבדיקות דם? 6. לגבי הריון עתידי (במהלך השנתיים הקרובות) - מה מצבי לאור ה-pco והשרירן? תודה מראש.

03/06/2013 | 18:09 | מאת: פרופ' יונה תדיר

השרירן המתצואר על ידך קטן וספק אם יש קשר בינו לבין התופעות שציינת. מאידך, גם שרירן קטן עךלול לגרום לדימומים חזקים ולאנמיה אם הוא ממוקם קרוב לרירית הרחם וזאת לא ניתן לדעת מהפרטים שמסרת. יש הצדקה לבדיקת אולטרהסאונד חוזרת בעוד 3-6 חדשים כדי לראות אם השרירן גדל, אבל אם מיקומו כפי שציינתי בחלק הפנימי (לכוון רירית הרחם) אזי יש הצקדה לטפל בכך כבר בשלב זה. אין קשר בין תסמונת השחלה הפוליציסטית לשרירנים והסיכוי להשתנות ממאירה של השרירן קטנה ביותר. לגבי הריון עתידי, עליך לדעת (וסביר להניח שאת יודעת זאת) שגם ללא שרירן, פוריותך בגיל זה יורדת, ומעל גיל 40 היא יורדת מאד גם ללא שרירן, וודאי עם שרירן. לכן לא ברורה לי התחזית של השנתיים הקרובות. אעין זה כמובן מענייני טברור שיש להחלטה על הריון ולידה מרכיבים רבים, אבל עליך לדעת שסיכוייך לממש את תכניות הילודה שלך הולכים ויורדים ואם תמתיני עוד ועוד זה עלול להשאר בגדר חלום. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות