רחם שרירני גדול ושרירן גדול - מה הלאה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/05/2013 | 15:48 | מאת: רותי

שלום אני בת 51, עדיין מקבלת מחזור כל חודש, דמום כבד (אין אנמיה) אין כאבים. מזה שנתיים שיש לי שרירנים ברחם. בחצי שנה האחרונה הרחם גדל (אורך 106ממ, עובי 89ממ) והשרירן גדל 88*78 ממ האם הפתרון היחיד הוא הסרת רחם (בגלל הגיל)? אין בעיה בשחלות - האם צריך להסיר אותן? תודה - רותי

20/05/2013 | 16:26 | מאת: רותי

השרירן הגדול ממוקם בפונדוס השמאלי. לפי אולטראסאונד אחרון RI בהיקפו - 0.71 בדופן האחורי פונדלי מיומה נוספת (28*31)

נראה כי יהיה זה לא נכון מצידך להחליט (ומצידי לייעץ) אם צריך לנתח או לא על סמך מידע זה. החלטה על ניתוח היא פועל יוצא של מגוון שיקולים אשר עליהם יש לדון עם הרופא/ה. אם יש לך אנמיה? מה ערכי ההמוגלובין" מה ערכי הברזל? עד כמה את רחוקה מגיל המעבר (לפי ערכי בדיקות הורמונים כגון FSH , מה קצב גידול השרירנים? ועוד כהנה וכהנה שאלות אשר המענה להן צריך להוביל להחלטה אם לטפל? וכיצד לטפל? אולי לעשות צינתור עורקי הרחם או השרירן? בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות